Ontruiming-247-logo

Huis ontruimen na overlijden

Als er iemand overlijdt zijn de nabestaanden verantwoordelijk voor het leegruimen van de woning. Een erg verdrietige aangelegenheid, want aan veel spullen kleven herinneringen. Bovendien moet het ontruimen van de woning na overlijden soms snel gebeuren en dan bent u nog volop bezig met het regelen van de uitvaart. In dat geval kan het fijn zijn om een professioneel ontruimingsbedrijf in te schakelen.

Ga snel naar

Wie is verantwoordelijk voor huis leegruimen na overlijden?

De nabestaanden zijn verantwoordelijk voor het ontruimen van een woning na overlijden. Betreft het een koopwoning? Dan is degene die de woning erft verantwoordelijk voor deze taak.

Huis ontruimen na overlijden

Huurwoning leegruimen na overlijden

Als de overledene alleenstaand was en een huurwoning had, dan staat in het huurcontract omschreven wanneer de woning leeggeruimd moet zijn. Meestal is dit twee maanden na de overlijdensdatum. Om huurkosten te besparen, kunt u het huurcontract natuurlijk ook eerder beëindigen. Vanzelfsprekend heeft u dan minder tijd om de woning leeg te ruimen.

Bij een huurwoning leegruimen dient niet alleen alle inboedel weg te zijn, maar dient de woning ook in originele staat te worden opgeleverd. Vloerbedekking moet verwijderd worden, net als raambekleding en lampen. Ook moeten gaten in de muur worden gedicht en moet het sanitair en de keuken schoon zijn.

Ontruiming 24/7 neemt dit graag voor u uit handen. Zo kunt u erop rekenen dat de woning snel leeg is zodat het huurcontract tijdig beëindigd kan worden.

Weet u nog niet wat u met alle spullen wilt doen? Wij kunnen de spullen tijdelijk voor u opslaan zodat u op een later moment hierover kunt beslissen. Tevens kunnen wij de sleuteloverdracht voor u uit handen nemen.

Vrijblijvende offerte?

Koopwoning leegruimen na overlijden

Had de overledene een koopwoning? Dan is er meestal minder haast geboden bij het leegruimen van de woning na overlijden. U zult moeten overwegen of u de woning wilt houden of verkopen.

Tevens is het aan u of u de woning wilt ontruimen voor of na de verkoop. Wilt u een professioneel ontruimingsbedrijf inschakelen die op een respectvolle en discrete manier de woning van uw dierbare ontruimt? Ontruiming 24/7 staat graag voor u klaar.

Waarom huis leeghalen na overlijden uitbesteden?

Spoedontruiming na overlijden

Heeft het ontruimen van de woning spoed? Bijvoorbeeld omdat de overledene in een verzorgingstehuis of bejaardentehuis woonde? Dan is het prettig om een extern bedrijf in te schakelen. U bent zelf namelijk volop bezig met het regelen van de uitvaart en natuurlijk met uw eigen verdriet.

Wij pakken een spoedontruiming na overlijden binnen 24 uur op. Wij halen de woning leeg en leveren deze keurig netjes op. Het is aan u om te beslissen of u de inboedel wilt verhuizen, opslaan, schenken of (deels) weggooien.

Hoe gaat een huisontruiming na overlijden in z’n werk?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vooraf een beeld wilt hebben van hoe een woningontruiming na overlijden in zijn werk gaat. Hieronder laten we u het globale stappenplan zien.

Stap 1: Inventariseren

Het laatste wat u in deze verdrietige tijd wilt zijn financiële verrassingen. Daarom geven wij u op voorhand graag een duidelijke offerte op maat. Hiervoor is het wel nodig dat wij samen met u vooraf de woning en inboedel inventariseren. Zo weten wij hoeveel tijd de woningontruiming in beslag neemt en kunt u aangeven wat er met de spullen mag gebeuren.

Stap 2: Spullen inpakken en afvoeren

De spullen van uw dierbare worden op een respectvolle manier gesorteerd en zorgvuldig ingepakt. Hier gaan wij uiterst discreet mee om! Vervolgens wordt de woning kamer voor kamer leeggehaald.

Wij werken met een onopvallende verhuiswagen voor verhuizen of elders opslaan van de spullen. Gemiddeld zijn wij 1 werkdag bezig met het leeghalen van een huis. Bij grote huizen of een grote inboedel kan het iets langer duren.

Stap 3: Tapijt en andere vloer- of raambekleding verwijderen

Wij halen niet alleen de woning leeg, maar verwijderen ook de vloerbedekking en raambekleding.

Stap 4: Kleine reparaties en/of schoonmaken

U kunt er tevens voor kiezen om de woning door ons te laten schoonmaken. Zo heeft u zelf nergens omkijken naar. Onze ontruimers maken het sanitair en de keuken schoon, snoeien desgewenst de tuin en zorgen dat alles in keurige staat wordt opgeleverd.

Ook voeren wij kleine reparaties uit. Bij het opleveren van een huurwoning moet u er namelijk voor zorgen dat spijker- en schroefgaatjes gedicht zijn en dat alles in originele staat wordt opgeleverd.

Stap 5: De woning bezemschoon opleveren

Na afloop lopen wij de woning met u (of de verhuurder) na en leveren deze bezemschoon op.

Ontruiming door Ontruiming 247

Huis ontruimen na overlijden kosten

Wilt u weten wat het kost om een huis te laten ontruimen na overlijden? Zie hier een overzicht van alle kosten.

Offerte woning ontruiming na overlijden

Is uw dierbare overleden? Dan wensen wij u allereerst heel veel sterkte toe.

Zoekt u een professioneel en discreet bedrijf om de woning van uw dierbare te laten leegruimen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan bij Ontruiming 24/7.

Liever iemand spreken? Neem dan contact met ons op via de contactgegevens hieronder.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.